Tone of voice i kommunikasjon: hva det er, dets betydning og hvordan du bruker det (2024)

Dagens tekst begynner med et spørsmål: hvilket av avsnittene nedenfor er riktig?

"Hva skjer folkens? Alt i fred? Hvis du ønsker å lære om tonefall i kommunikasjon for å gjøre det bra i jobber, hold deg her og det vil være noe kult innhold som du kan lære mye med oss.»

"Å finne et tonefall i kommunikasjon som er i samsvar med selskapets kultur og oppdrag er en stadig mer brukt måte å skape identitet og utdype forbindelser med publikum."

Vet du hva det riktige svaret er? Både. Og det er hensikten med tonen i stemmen: å snakke til publikum han ønsker å fengsle.Hvis du er ung og vil føle at du chatter, kan det første alternativet ha appellert til deg mer, mens fa*gfolk som leter etter mer objektivt innhold kan være mer tiltrukket av andre avsnitt.

Det viktige er å forvandle denne stemmen til sjelen i kommunikasjonen din og forsterke den på alle kontaktpunkter med kunden. Er du interessert? Fortsett å lese for å forstå konseptet med tonefall i kommunikasjon, dets betydning og, selvfølgelig, hvordan du kan bruke det på innholdet ditt.

Hva er tonefall i kommunikasjon?

Tonefallet i kommunikasjon er definisjonen av et sett med holdninger, verdier og til og med ord og uttrykk som kan brukes med kunder slik at en merkevare kan uttrykke sin personlighet og posisjonering i markedet.

For tiden ser kundene ikke bare på produkter og priser, de ser på merket som en helhet. Dette betyr at for å vinne nye kunder og beholde dem, må du presentere deg selv for publikum.

På samme måte som du og søskenbarna dine har ulik alder, smak og lidenskap, må tusenvis av bedrifter i samme aktivitetsfelt i hver av dem finne aspektene som representerer dem og eksternalisere alt dette for å differensiere seg.

Tonen kan være seriøs, morsom, ærlig og til og med mørk – så lenge denne tonen passer til språket, konteksten og i hovedsak forbrukeren.

Hvor viktig er tonefall i kommunikasjon?

"Ah, så er det bare å lage noen innlegg og e-poster med samme slengen, og arbeidet mitt med å skape kommunikasjonstonen er ferdig, og jeg vil selge mer."

Det er ikke så enkelt, kjære digital forfatter. Tonefallet i kommunikasjonen er bare en av merkevarestrategiene for å skape samhørighet i en merkevare. Hvis jeg sier "lilla" eller "lilla", hva synes du? Hvis ordet som kom til deg varNubank, har du lagt merke til merkevaren til dette merket.

Det er essensielt å jobbe med en enkelt posisjonering på tvers av alle merkekanaler, selv om de endres avhengig av medium, slik at denne samhørigheten får ønsket effekt.

La oss fortsette med Nubank-eksemplet i en annen situasjon:

Tom de voz na comunicação: o que é, sua importância e como usar (1)
Tom de voz na comunicação: o que é, sua importância e como usar (2)

To forskjellige banker snakker om samme emne, men på helt forskjellige måter fordi publikummet deres er forskjellige. Det er til og medmentale triggeresom kan hjelpe kommunikasjonen din til å bli mer selvsikker.

Kort sagt: det er ingen feil tonefall, men snarere et upassende tonefall for forbrukerpublikummet.

Og hvordan vet du hva som er riktig kommunikasjonstone for publikum?

Hvordan definere tonefallet i bedriftens kommunikasjon

Lag din bedriftspersona

For at du skal vite hvem du snakker med, må du vite hvem den personen er, ikke sant? For det,Du må lage en persona, som kan beskrives som en semi-fiktiv representasjon av en bedrifts ideelle kunde.

Noen av punktene som kan tas opp når du bygger denne forbrukerprofilen er:

  • Navn
  • Alder
  • Yrke
  • Rutine og vaner
  • Problemer som oppstår i hverdagen
  • Fordeler med produktet ditt for kunden

Med den typen persona som er skissert, kan du kanskje bedre visualisere:

  • De viktigste innholdsforbrukskanalene
  • Uttrykk, slang og måter å kommunisere på
  • Hvilke trender fanger personens oppmerksomhet

Sammenlign personligheten med virksomheten din

Hva forventer denne personen når de finner merkevaren din? Hva er punktene som fanger din oppmerksomhet mest? Hvilke verdier vil hindre deg i å konsumere et produkt?

Det er med denne sammenligningen du kan forstå hvem du selger til og den beste måten å vinne dem over. Tilbake til Nubank er det et godt eksempel på å inkludere persona i virksomheten.

Til tross for at de tar opp et emne som ikke alle er interessert i eller liker å snakke om, har de en respektløs og avslappet tone, som tiltrekker folk til å engasjere seg med merkevaren.

Tom de voz na comunicação: o que é, sua importância e como usar (3)

Finn de ideelle måtene å kommunisere på

Du har kanskje lagt merke til at alle eksemplene vi brukte ovenfor er fraInstagram. Men det betyr ikke at dette er det eneste kommunikasjonsmidlet du bør bruke for å engasjere forbrukerne dine – snarere det motsatte!

Like viktig som å kjenne din persona er å forstå hvilke kjøretøy som er fornuftige for å formidle budskapet ditt. og også hvordan et emne kan tilnærmes på forskjellige måter i hver online og offline plass.

Et innlegg på Twitter vil sannsynligvis ikke fungere som et blogginnlegg, men det kan bli en Reels på Instagram eller en annonse i et magasin som er elsket av din person. Og selvfølgelig, husk alltid at tilpasninger må følge de definerte aspektene ved bedriftens personlighet for å forene publikasjonene.

Definer "parametrene" for kommunikasjonen din

Nå som du har all informasjon om personligheten din, er det på tide å oversette dette til tonefall. Noen punkter som kan ses på for å bestemme kommunikasjonen din er:

  • Entall eller flertall:Definer om merket skal presenteres som entall "eu sou", i tredje person "merket er" eller flertall "vi er".
  • Primære og sekundære egenskaper:Velg tre egenskaper som beskriver merkevarens personlighet og utvikler hver av dem. Er en morsom merkevare humoristisk, ekspansiv eller leken? Og en seriøs merkevare, hvordan kommuniserer den og vinner over publikum?
  • Hensikt:Her må du beskrive hva du håper å formidle med kommunikasjonen din, fra å informere, inspirere, varsle og underholde dem.
  • Uttrykkene:Hvis merkevaren har et slagord, lev ingen tvil om hvordan det skal skrives. Informasjon om produktnavn og tekniske termer kan spesifiseres for å unngå forvirring.
  • List opp "forbudene":Hvilket begrep kan ikke vises i kommunikasjon? Hvilke uttrykk er ikke i tråd med merket? Eksempler på hvordan man ikke skal kommunisere er en effektiv måte å trene kommunikasjons- og markedsføringsteam til å fange tonefall.

Sett opp en testgruppe

Du har definert din persona, kommunikasjonskanaler og tonefall. Men før alle disse endringene implementeres, er det viktig å teste hele konstruksjonen for å sikre at den gir mening for publikum.

Du snakker kanskje til et ungt publikum, men likte de måten du brukte memes til å kommunisere på? Og et eldre publikum vil detmåte å ordlegge seg pågir det virkelig mening?

For å gjøre dette, velg ganske enkelt et antall personer som representerer publikummet ditt og utfør tester for å sjekke om budskapet ditt blir overført på en naturlig og ekte måte.

Så, har du noen gang stoppet opp for å tenke på viktigheten av tonefall i forretningskommunikasjonen din? For å fortsette å utvikle skrivingen din, hva med å fortsette å lese med artikkelenHvordan forbedre tekstskriving i 17 trinn + eksempler som kan brukes nå?

Ikke glem å dele denne artikkelen med dine profesjonelle kolleger som også vil lære av dette innholdet, ok?

Tone of voice i kommunikasjon: hva det er, dets betydning og hvordan du bruker det (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Prof. An Powlowski

Last Updated:

Views: 6553

Rating: 4.3 / 5 (64 voted)

Reviews: 87% of readers found this page helpful

Author information

Name: Prof. An Powlowski

Birthday: 1992-09-29

Address: Apt. 994 8891 Orval Hill, Brittnyburgh, AZ 41023-0398

Phone: +26417467956738

Job: District Marketing Strategist

Hobby: Embroidery, Bodybuilding, Motor sports, Amateur radio, Wood carving, Whittling, Air sports

Introduction: My name is Prof. An Powlowski, I am a charming, helpful, attractive, good, graceful, thoughtful, vast person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.