Slik analyserer du statusen til datamaskinen din: Windows, disk... (2024)

Et av hovedproblemene som PC-brukere opplever er tap av ytelse på utstyret når de utfører de vanligste oppgavene. Heldigvis finnes det mange programmer som kan hjelpe med å identifisere problemer på en PC ved å kjøre diagnostiske tester.

Hvordan skanner du PC-en din med Windows Health Check?

Windows har et integrert verktøy for å utføre en global analyse av datamaskinens tilstand. For å åpne den, gå tilStartog skriv i søkefeltet"PC-statussjekk" og klikk på resultatet. Hvis det ikke vises, installer programmet direkte påMicrosofts nettsted. Dette er diagnosealternativene du finner:

  • Kvalifisering til å installere Windows 11:Etter en kort diagnose vil du kunne vite om din Windows 10-datamaskin har minimumskravene for å installere den nyeste versjonen av Windows.
  • Sikkerhetskopiering og synkronisering:Logg på kontoen din for å synkronisere preferansene dine på tvers av enheter, som passord, Microsoft Edge-favoritter, bilder og filer på OneDrive og mer.
  • Windows-oppdatering:Her kan du sjekke om du har ventende systemoppdateringer, og du kan installere dem.
  • Batterikapasitet:Se denne delen for informasjon om batteriytelse sammenlignet med originalkapasiteten.
  • Lagringskapasitet:Sjekk datamaskinens lagringskapasitet, distribusjon etter filtype og gjenværende minne.
  • Starttid:Hjelper deg å få informasjon om oppstartstidspunktet for enheten din. Ved å klikke på Administrer oppstartsprogrammer kan du administrere appene som kjører når du slår på datamaskinen.
  • PC-statusforslag:Det er, som navnet antyder, et verktøy for å få råd og hjelp om helsen til PC-en din.
  • Se enhetsspesifikasjoner:Dette alternativet lar deg ta en titt på de tekniske egenskapene til datamaskinen din.
Cómo analizar el estado de tu computadora: Windows, disco... (1)

Hvordan analysere RAM-minne?

Med MemTest

RAM-minnefeil er en av hovedårsakene til systemustabilitet. For å analysere RAM-minnemodulene kan du bruke verktøyetMemTest. Noen av tegnene som kan varsle deg om et problem med dette minnet er blå skjermer som kan vises når du åpner et program eller spiller et videospill, hører merkelige lyder eller pip under oppstart, datamaskinen er tregere enn vanlig, eller hvis du har problemer åpne noen filer uten åpenbar grunn.

Last ned MemTest86

Når du følger installasjonsinstruksjonene, pakk ut .zip-filen og kjør filen "imageUSB.exe". Sett deretter inn et tomt USB-minne og lagre programmet i det. Start deretter datamaskinen på nytt uten å fjerne USB, og start opp med det nyopprettede mediet. Memtest86 vil starte og begynne å skanne PC-ens RAM for å utføre diagnosen. For flere detaljer, se arket:Hvordan diagnostisere statusen til PC RAM med MemTest.

Med Windows minnediagnostikk

Du kan også bruke verktøyetWindows minnediagnostikk, inkludert som standard i Windows Vista og nyere. For å få tilgang til den, trykk ganske enkeltWindows+R, og når dialogboksen visesHenretteskriv kommandoen"mdsched.exe"og trykkTast inn:

Cómo analizar el estado de tu computadora: Windows, disco... (2)

Du kan til og med skanne RAM fra en Windows-reparasjonsdisk.Ultimate Boot CDDen inkluderer også verktøy beregnet for dette formålet.

Hvordan analysere en HDD-harddisk?

I dag er harddisker utstyrt med en teknologi som heterSMART.som gjør det mulig å få informasjon om selve enheten, så vel som dens helsestatus. Nedenfor er noen verktøy som bruker denne teknologien til å sjekke statusen til harddisken din.

Bruk:Hvis datamaskinen ikke slår seg på, kan du installere harddisken i en annen datamaskin (som en slavestasjon eller via en USB-adapter) for testing.

HDD Helse

HDD Helseer et verktøy som etter installasjon regelmessig kan sjekke S.M.A.R.T. helseattributter. og varsler deg i tilfelle noe unormalt. For raskt å få tilgang til alternativmenyen, høyreklikk på det harddiskformede ikonet i systemlinjen (ved siden av klokken). Deretter kan du sjekke helsestatusen til harddisken din ved å klikke på alternativetVis HDD-helse. Gå deretter til fanenKjøre>SMART-attributter.

Last ned HDD Health

Cómo analizar el estado de tu computadora: Windows, disco... (3)

CrystalDiskInfo

CrystalDiskInfo er kompatibel med alle typer harddisker.Ved oppstart informerer den deg om helsestatusen til harddisken din, temperaturen den fungerer ved, tiden den har vært på, rotasjonshastigheten, størrelsen på hurtigbufferen, serienummeret, blant mange andre detaljer. Den kan konfigureres til å sende feilvarsler, enten gjennom lyder eller til e-postinnboksen din.

Last ned CrystalDiskInfo

Cómo analizar el estado de tu computadora: Windows, disco... (4)

Core Temp bærbar (64bits)

Core Temp bærbar (64bits)leser S.M.A.R.T-data. fra harddisken din og sender dem til sin online database for å sammenligne dem med verdier registrert av lignende modeller. Basert på denne informasjonen forteller den deg den sanne helsestatusen til enheten din.

Last ned Core Temp Portable

HD Tune

HD TuneDen har en rekke verktøy for å evaluere ytelsen til harddisken din.Gir dataoverføringshastigheten og tilgangstiden til harddisken.Den har også en fane hvorpresenterer S.M.A.R.T.-informasjon. samlet inn per enhetdet er inkludertDu kan gjøre en dybdeanalyse av enheten.Dette for å finne dårlige sektorer.

Cómo analizar el estado de tu computadora: Windows, disco... (5)

CrystalDiskMark

CrystalDiskMarklar deg evaluere ytelsen til alle lagringsenhetene dine som solid state-stasjoner, eksterne harddisker, USB-flash-stasjoner, etc.

Last ned CrystalDiskMark

Hvordan analysere en SSD-disk?

Hanprogramvareå evaluere tilstanden til solid state-stasjoner (SSD) er generelt den samme som brukes i harddisker (HDD).Noen utviklere og produsenter tilbyr imidlertid spesifikke verktøy, for eksempel de som er vist nedenfor.

SSD Life Pro

Det erprogramvareforutsi levetiden til SSD-stasjonen. Du kan laste den ned fraSSD Life nettsted.

Cómo analizar el estado de tu computadora: Windows, disco... (6)

Samsung Magician-programvare

Samsung Magician Software er et program utviklet spesielt for å fungere med SSD-stasjoner produsert av Samsung-selskapet. Den kan kjøre ulike ytelsestester og varsle deg når en oppdatering er tilgjengelig.fastvareav enheten. Du kan laste den ned fraweb fra Samsung.

Cómo analizar el estado de tu computadora: Windows, disco... (7)

Kingston SSD-verktøykasse

Dette programmet er veldig likt de forrige, men ble spesielt laget for Kingston solid state-stasjoner. Du kan laste den ned fraprodusentens nettsted.

Hvordan vite statusen til CPUen?

Det er et stort antall programmer som er ansvarlige for å utsette datamaskinens CPU for stresstester for å sjekke hastigheten den fungerer med.Disse programmene lar også datamaskinentusiasteroverklokkingSjekk stabiliteten til systemet ditt etter å ha utført denne prosessen.Nedenfor er noen programmer, sammen med skjermbilder og nedlastingslenker.

CPU-Z

CPU-ZDet er et av programmene som gir den mest komplette informasjonen om egenskapene til CPU, som blant annet prosessor, RAM, hovedkortbrikkesett og grafikkort.

Last ned CPU-Z

Cómo analizar el estado de tu computadora: Windows, disco... (8)

Prime95

Prime95 er også enprogramvaremye brukt ioverklokking, da det gjør at prosessoren og RAM-en kan presses til det ekstreme. Dette brukes til å oppdage anomalier.

Cómo analizar el estado de tu computadora: Windows, disco... (9)

AMD driver

AMD OverDriveServeres til å lageoverklokkingtil AMD-prosessorer, analyserer systemet ditt og oppdager grafikkortmodellen så vel som Windows-versjonen. Hvis det er en ny driver tilgjengelig, vil den hjelpe deg med å laste den ned og oppdatere systemet.

Last ned AMD Driver Auto-detect

Hvordan sjekke statusen til hovedkortet?

CPU-M benchmarker et program som lar deg analysere status og stabilitet til systemet. Test prosessoren,brikkesettog praktisk talt alle deler av hovedkortet for å oppdage feil,feileller defekte komponenter.

Noen produsenter har egne programmer for å sjekke statusen til hovedkortet, hastigheten på viftene osv. For eksempel er ASUS PC Probe II verktøyet fra produsenten ASUSTeK beregnet for å diagnostisere hovedkortene.

Hvordan sjekke statusen til grafikkortet?

Det finnes mange gratisverktøy for å sjekke kapasiteten til grafikkortet ditt. De er hovedsakelig ansvarlige for å utføre ytelses- og stabilitetstester.

CPU-Z for PC

CPU-Z for PCDet er en målestokk for å sjekke grafisk ytelse. I tillegg til å vise detaljert informasjon om videoadapteren, måler den temperatur, hastighet, minnebruk osv.

Last ned CPU-Z for PC

Cómo analizar el estado de tu computadora: Windows, disco... (10)

Furmark

Furmarksimulerer intensiv bruk av grafikkortet for å oppdage stabilitetsproblemer.

MSI Kombustor

MSI KombustorDen er basert på Furmark, så den kan også presse grafikkadapteren til ytterste grenser. Rapporterer temperaturnivå, grafikkprosessorbelastning, strøm osv. i sanntid.

Hvordan oppdager PC-overoppheting?

Det finnes ulike programmer som hjelper deg med å overvåke og oppdage plutselige endringer i temperaturen på systemet ditt. Dette er noen av de mest populære:

Core Temp bærbar

LureCore Temp bærbarDu kan kontrollere temperaturen til hver av kjernene til PC-ens prosessor. Du kan også angi programoppdateringsfrekvensen i millisekunder, hvis du vil at den skal varsle deg når temperaturen når kritiske overopphetingsnivåer.

Last ned Core Temp Portable

HW Monitor

HW MonitorDet er en programvare som har et intuitivt grensesnitt, og brukes til å overvåke statusen til de viktigste maskinvarekomponentene på datamaskinen din, inkludert prosessor, harddisk og grafikkort. Du kan også analysere spenninger, temperatur og viftehastighet, blant andre alternativer, med et øyeblikk.

Last ned HW Monitor

Cómo analizar el estado de tu computadora: Windows, disco... (11)

EVEREST Ultimate Edition

EVEREST Ultimate EditionDet er et program som analyserer datamaskinen din i dybden og lar deg diagnostisere mulige driftsproblemer. I tillegg gir den deg muligheten til å konfigurere og optimalisere ytelsen.

Last ned EVERESTUltimate Edition

Hvordan sjekke statusen til USB-stasjoner og minnekort?

H2testw

H2testwutfører skrivetester på tilfeldige områder av stasjonen for å oppdage uregelmessigheter. Den brukes også til å finne den faktiske lagringskapasiteten.

Cómo analizar el estado de tu computadora: Windows, disco... (12)

USB Flash Drive Tester

USB Flash Drive Testertester forskjellige typer flyttbare stasjoner for å oppdage dårlige sektorer og feil i lagringskapasitet.

Last ned tester for USB Flash Drive

Cómo analizar el estado de tu computadora: Windows, disco... (13)

Hvordan sjekke funksjonen til viftene?

Core Temp bærbar

Core Temp bærbar,I tillegg til å stille en diagnose om oppvarmingen av datamaskinen,ogsålar deg endre hastigheten på de interne viftene i henhold til systemtemperaturen. Dette bidrar til å kontrollere datamaskinstøy.

Last ned Core Temp Portable

Fra BIOS:Enkelte produsenter inkluderer i BIOS et alternativ for å få informasjon om viftene og gjøre noen endringer i konfigurasjonen. For å gjøre dette må du gå til datamaskinens brukerhåndbok.

Hvordan sjekke statusen til musen og tastaturet?

Hvis datamaskinens mus eller tastatur svikter, bør du følge disse trinnene:

  • Sjekk maskinvaren:Koble fra USB-kablene og vent noen sekunder før du kobler dem inn igjen, helst til en annen USB-port hvis du har flere tilgjengelig Hvis du bruker en USB-hub mellom enheten og datamaskinen, sørg for at huben har strøm; Prøv deretter å koble eksterne enheter direkte til en port på PC-en.
  • Sjekk trådløse tilkoblinger:Finn tilbakestill-knappen på det trådløse tastaturet eller musen og trykk på den. Koble fra den trådløse USB-mottakeren og koble den til igjen etter 10 sekunder.
  • Slå Bluetooth av og på igjen på datamaskinen:Du kan skrive "Bluetooth" i søkefeltet for å få tilgang til innstillingene.

Hvordan sjekke lyden på datamaskinen?

Det er flere metoder for å sjekke lyden på PC-en din, følg disse trinnene i rekkefølge:

  • Sørg for allekablerer tilkoblet.
  • Sjekk høyttalerutgangen:klikk på ikonetHøyttalerepå oppgavelinjen og velg pilen for å vise listen over lydenheter og bekrefte at den er koblet til den du bruker.
  • Kjør feilsøkingsprogrammet for lyd:gå hjem og skriv"lyd feilsøking"i søkefeltet og klikkFinn og fiks problemer med lydspilleren. I popup-vinduet klikker du på enheten du vil diagnostisere og følger instruksjonene på skjermen.
  • Oppdater Windows: gå tilStart > Innstillinger > Windows-oppdateringerfor å sjekke om en oppdatering er tilgjengelig og følg instruksjonene på skjermen.
  • Sjekk lydinnstillingene dine:trykk lenge på ikonetHøyttalerepå oppgavelinjen og velgÅpne volummikser. Sørg for at ingen kontroller er dempet. Gå deretter tilHjem > Innstillinger > System > Lyd > Avansert. Gå deretter tilFlere lydinnstillinger, velg lydenheten og klikkEgenskaper. I neste vindu kontrollerer du i den nedre fanen at alternativet er valgtBruk denne enheten (aktiver).
Cómo analizar el estado de tu computadora: Windows, disco... (14)
  • Oppdater lyddrivere:skriver"enhetsadministrator"i søkefeltet og klikk på den. trykke påLyd, video og spillkontrollere. Høyreklikk på listen over lydkortet eller lydenheten, velgSøk etter drivere automatiskog følg instruksjonene. Start datamaskinen på nytt. Hvis disse trinnene ikke løste problemet, besøker du enhetsprodusentens nettsted og installerer de nyeste lyd- eller lyddriverne.

Hva gjør jeg hvis datamaskinen ikke starter?

Hvis datamaskinen ikke starter, kan du prøve å analysere komponentene ved å starte datamaskinen fra et eksternt medium (USB, CD, minnekort). For å analysere bare minnet du kan brukeMemTest86 o enboLinux CD som inkluderer et verktøy for å sjekke minne (Ubuntu for eksempel). Du kan også starte datamaskinen fra installasjonsplaten for Windows. I tilfelle du ønsker å analysere andre komponenter kan du bruke redningsdisker somHiren's BootCD PE,oUltimate Boot CD.

Slik analyserer du statusen til datamaskinen din: Windows, disk... (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Terrell Hackett

Last Updated:

Views: 6409

Rating: 4.1 / 5 (72 voted)

Reviews: 95% of readers found this page helpful

Author information

Name: Terrell Hackett

Birthday: 1992-03-17

Address: Suite 453 459 Gibson Squares, East Adriane, AK 71925-5692

Phone: +21811810803470

Job: Chief Representative

Hobby: Board games, Rock climbing, Ghost hunting, Origami, Kabaddi, Mushroom hunting, Gaming

Introduction: My name is Terrell Hackett, I am a gleaming, brainy, courageous, helpful, healthy, cooperative, graceful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.