51 – Hva er delene av en datamaskin? – Gratis radioer (2024)

En grunnleggende gjennomgang for å lære om komponentene til datamaskinene som radioer bruker.

Vi jobber med dem hver dag. Noen ganger elsker vi dem og andre ganger, når de "henger", hater vi dem. De er datamaskiner, andre steder også kalt maskin, datamaskin eller datamaskin. Datamaskinen er den "harde" delen av et datasystem, det som kallesmaskinvare. De er elektroniske komponenter som krever den "myke" delen ellerprogramvareå kunne fungere. Vi inviterer deg til å bli kjent med delene av en datamaskin i generelle termer for å forstå hvilken rolle hver enkelt spiller i driften.

MANGE FORSKJELLIGE TYPER

Det er to datamaskinstandarder:

1. PC (Personlig datamaskin)

De fungerer med operativsystemer for fri programvare (OS) (ulike Linux-distribusjoner som Ubuntu) eller Microsoft (Windows 7, Vista, XP og tidligere). Innen PC-er kan vi finne datamaskiner avmerkeeller samtalenekloner, bevæpnet med komponenter fra forskjellige merker. De ble opprinnelig utviklet avIBM.

2.MAC(Macintosh)

De er datamaskiner produsert av Apple, eplemerket. Foreløpig ligner de fleste komponentene på PC-en, men de ble født med en konstruksjon ellerarkitektur databehandlingannerledes. De jobber med operativsystemer av samme merke.

PARTER AV SYSTEM

Datamaskin

De er alle elementene som finnes isak,boks eller skap, kjent i daglig tale somprosessor.

Periferiutstyr eller inngangsenheter

De er ansvarlige for å levere data til datamaskinen: de inkluderer hovedsakelig tastatur og mus. Andre er skanneren, mikrofoner, webkameraer, minner eller eksterne harddisker, etc.

Periferiutstyr eller utgangsenheter

De tjener til å vise dataene som datamaskinen behandler. Skjermen og skriveren er de vanligste.

ATHØYI DETINTERIØRFRADATAMASKIN?

51 – ¿Cuáles son las partes de una computadora? – Radios Libres (1)

1. Monitor o pantalla

Det er datamaskinens viktigste datautdataenhet. Den viser oss det grafiske grensesnittet til operativsystemet og den forskjellige programvaren vi bruker. Det finnes forskjellige typer: katodestråler (de gamle som tok opp et halvt skrivebord), LDC (Liquid Crystal System), eller LED-familien. Det er også berøringsskjermer som derfor kan identifiseres som datainn- og utdatautstyr.

2. Hovedkort eller hovedkort (mor borde)

Det er det største styret i systemet. Et sett med integrerte kretser og elektroniske brikker der resten av komponentene er koblet i spor kaltspilleautomater. Mange tallerkener harintegrerte skjermkort, lydkort, nettverkskort, modem...Hvis ikke, kan de kjøpes separat og enkelt installeres.

Hovedkortet har ogsåhavner, For eksempel hamLPT(parallell port), brukt for gamle skrivere siden moderne kobler til viaUSB. Dette er en annen type port, den som foretrekkes av nyperiferiutstyr, også for musen og tastaturet som tidligere var koblet til via PS2-porter. Platen er også satt innprosessor, lasminnerogdiskoteker.

Ihovedkortdet er et lite minne som heterBIOS(Grunnleggende inn-/utgangssystem). Uten det kunne ikke systemet fungere siden det lagrer den interne konfigurasjonen av selve systemet.hovedkort, gjenkjenner harddisker, vet hva som er installert på hverspor, lagrer tid og dato slik at datamaskinen ikke blir utdatert... For dette er det på hovedkortet en liten celle eller batteri som holderBIOSmed tilstrekkelig strøm til å lagre denne informasjonen. Hvis datamaskinens klokke er treg, må du kanskje bytte batteri. TilBIOSlegges inn ved å trykke F12, F2,Sletteller Slett, avhengig av type plate.

51 – ¿Cuáles son las partes de una computadora? – Radios Libres (2)

3. Prosessorprosessor

Det er hjernen til datamaskinen, også kaltSentralenhet(prosessor). Ansvarlig for å utføre matematiske operasjoner. Husk at datamaskiner arbeider med binære sifre, derfor er behandling av digital informasjon ikke noe mer enn å utføre forskjellige operasjoner med dem.

51 – ¿Cuáles son las partes de una computadora? – Radios Libres (3)

Prosessoren er alltid skjult under en stor vifte. Det frenetiske tempoet han jobber med varmer ham overdrevent opp og han trenger å bli godt avkjølt. Det er to merker som dominerer markedet. Den viktigste erINTELEtterfulgt avAMD(Avanserte mikroenheter). på merketINTELde velkjente prosessorenePentiumga opphav til det nye sortimentetCore Duo. AMDselger for tiden prosessorerAthlonyTurion.

Barcelona Supercomputing Center (BSC) utvikler en gratis prosessor kalt Lagarto

4. MinneRAM

Randes Access Memory eller Random Access Memory.Mens prosessoren utfører sine operasjoner, lagrer den i minnetRAMresultatene. Tenk deg at vi skriver et brev på datamaskinen. Vi åpner programmet. Data begynner å bli lagret i minnet som sender det til prosessoren for å utføre instruksjoner og utføre operasjoner. Prosessoren returnerer resultatene til minnet og mottar nye data for videre behandling, og så videre. Derfor, jo eldreRAM, større lettelse og bedre datamaskinytelse. DeRAMDet måles i byte. De nåværende minnene kommer i 512 megabyte eller 1024 (1 gigabyte). Ved å legge til moduler kan vi ha datamaskiner på 2, 4, 8 gigabyte eller mer.

51 – ¿Cuáles son las partes de una computadora? – Radios Libres (4)

5. Diverse kort

Grafikkort

Som vi så, kommer noen hovedkort med video inkludert, men generelt sett er et grafikk- eller skjermkort alltid installert separat slik at bildene vises med større klarhet og kvalitet på skjermen. Spesielt hvis datamaskinen skal være dedikert til oppgaver som krever mer bildebehandlingskraft, som å redigere videoer eller spille videospill. De kjøpes separat og kobles til hovedkortet gjennom sporene ellerspilleautomater.

Nettverksgrensesnittkort eller LAN-adapter

De brukes til å koble til Internett eller til å koble sammen to datamaskiner for å dele data mellom dem. Du kan sannsynligvis identifisere den fordi den har en Ethernet-kontakt.

Lydgrensesnittkort

Du har det også integrert ihovedkort,selv om det for et radio- eller produksjonsstudio er nødvendig å ha et eget kort. De integrerte samler vanligvis den elektriske lyden fra brettet og resten av komponentene, for eksempel viftene. Dette tilfører en liten summing til opptak som, selv om de er små, er nok til å skade kvaliteten på en produksjon. Det er hundrevis av alternativer på markedet, men vi hjelper deg med å velge den mest passende for stasjonen eller studioet ditt i neste spørsmål.

6. Strømforsyning

Datamaskiner krever elektrisk strøm for å fungere. Avhengig av landet er det 110 eller 220 volt. Den vekselstrømmen (AC) må konverteres til lavere nivåer av direkte elektrisk kraft (DC), siden alle datamaskinkomponenter kjører på DC. For å transformere vekselenergi til direkte, bruker vi strømforsyningen som kablene som er nødvendige for å levere elektrisk spenning til alle komponenter kommer ut fra.

7. Leseenheter

De er enheter som leser informasjonen som er lagret på CD,DVDeller i det gamledisketter, 3¼-tommers disker som de fleste datamaskiner ikke lenger har. En annen lagringsenhet som har gått ut av bruk erglidelås. En type kassett som hadde en spesiell leser som var større enn en diskett, men mindre enn en CD-leser.

Vi finner også USB-lesere (Universal Serial Bus) som lar oss lese flashminner som i forlengelsen kalles USB, pinne eller nøkkel. Det finnes forskjellige generasjoner av USB med forskjellige former og overføringshastigheter. Du kjenner kanskje igjen noen på datamaskinen din.

51 – ¿Cuáles son las partes de una computadora? – Radios Libres (5)

Vi kan også finne, spesielt på bærbare datamaskiner, SD-kortlesere (Secure Digital), i deres store, mini- eller mikroversjoner (som du lett vil kjenne igjen fordi det er de som brukes av mobiltelefoner.

8. Lagringsdisker

HDD

All informasjon og programmer er lagret i dem: Operativsystemet (GNU/Linux, Windows oMACOS), programvare for skriving, tegning, lydredigering... Tekster, musikkfiler, bilder eller videoer lagres også på harddisker. Jo større kapasitet, desto flere data lagres. Plater med mer enn 1 er allerede solgtterabytekapasitet. De har tusenvis, nesten millioner, av mp3-sanger.

51 – ¿Cuáles son las partes de una computadora? – Radios Libres (6)

Harddisker er magnetiske enheter. Betjeningen deres ligner på et kassettbånd, men de lagrer informasjonen digitalt og er laget av aluminium. En harddisk kan slettes og skrives til hundrevis av ganger. DeHDoHardiskDe har to typer forbindelser bak seg. Den første er strømkabelen som kommer direkte fra strømforsyningen. Den andre er for kabelen som kobler den til hovedkortet. Dette kan være av to typer, kabelIDEflat med 25 pinner, eller de nye modelleneSATAmed mye mindre kontakter.

Javier Atencia forklarer hvordan en harddisk fungerer, fra innsiden. Tallerkener, lesehoder, tallerkener... Bildene inneholder et høyt detaljnivå. Ideell for nysgjerrige.http://www.mundodigital.net

Solid State-stasjoner

I stedet for harddisker har nyere datamaskiner solid state-stasjoner. De er flashminner, som de som brukes av "USB-er" eller pinner. De er mindre følsomme og raskere enn vanlige harddisker.

51 – ¿Cuáles son las partes de una computadora? – Radios Libres (7)

51 – ¿Cuáles son las partes de una computadora? – Radios Libres (8)

51 – Hva er delene av en datamaskin?

51 – Hva er delene av en datamaskin? – Gratis radioer (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Neely Ledner

Last Updated:

Views: 6106

Rating: 4.1 / 5 (62 voted)

Reviews: 93% of readers found this page helpful

Author information

Name: Neely Ledner

Birthday: 1998-06-09

Address: 443 Barrows Terrace, New Jodyberg, CO 57462-5329

Phone: +2433516856029

Job: Central Legal Facilitator

Hobby: Backpacking, Jogging, Magic, Driving, Macrame, Embroidery, Foraging

Introduction: My name is Neely Ledner, I am a bright, determined, beautiful, adventurous, adventurous, spotless, calm person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.